top of page
  • Editor

Güneş Enerjisi Bilgi Merkezi

Güncelleme tarihi: 17 Nis

Güneş enerjisi ile ilgili tüm sorularınızın cevapları. Fiyat, malzeme, maliyet, işçilik, mühendislik... Güneş enerji santrallerinden, çeşitli kullanım alanlarına... Fabrika çatısına güneş paneli, müstakil ev için güneş enerjisi, arazi ges, çatı ges, panel, inverter, konstrüksiyon... Amortisman süresi, bakım ve dikkat edilmesi gereken tüm hususlar:

güneş enerjisi, güneş panelleri, flamingo kızlar
güneş enerjisi bilgi merkezi

güneş enerjisi


Güneş enerjisi sistemi kendini kaç yılda amorti eder?

Güneş enerji sistemleri ve güneş enerji santrallerinde hedef süre 4 yıldır. Güneş ışınımı açısından çok şanslı bir ülkede yaşadığımızı bir yana bırakırsak... Coğrafi şartlar iklim, çatı eğimi gibi onlarca parametre ile bu süre değişiklik gösterecektir. Santraller, fabrika çatıları, ticari çatılar, oteller, soğuk hava depoları gibi büyük kurulumlarda 4 yıla yakın sonuçlar elde edilmektedir. Müstakil ev gibi küçük kurulumlarda ise işçilik, mühendislik ve dosya ücretlerinin bütçedeki payı arttığı için amortisan süresi 6-7 yıla çıkmaktadır.

Amortisman süreleri için ayrıntılı bilgiye Amortisman sayfasından ulaşabilirsiniz.


Güneş enerjisi fiyatları

Güneş enerjisi meraklıları aldıkları hizmetleri ve ürünleri karşılaştırabilmek için temel birtakım fiyatları merak etmektedir. SolarKonsept size fikir vermesi için temel bazı ürün ve anahtar teslim fiyatları bir araya getirdi. Ayrıntılar Güneş enerjisi fiyatları sayfasında...


Devlete elektrik satmak

Halk arasında devlete elektrik satmak şeklinde bilinse de Lisanslı santraller ( 10 MW üstü) hariç yapılan işlem mahsuplaşmadır. Fabrika, ticari çatı, otel ve müstakil evlerde çift taraflı sayaç vesilesiyle şebekeyle mahsuplaşılır. Ayrıntılı bilgiye mahsuplaşma sayfasından ulaşabilirsiniz.


Bir eve yetecek güneş paneli fiyatı

Müstakil ev için 10kW sistem anahtar teslim kurulumları 10.000 -15.000$ arasında değişmektedir. Ayrıntılar için Bir eve yetecek güneş paneli fiyatı ne kadar 2024? sayfasını inceleyebilirsiniz. Burada dikkat ettiğimiz hususlar 1.sınıf malzeme kullanımı, mühendislik hizmeti ve en az 12-15 yıl garanti ve 25 yıl verimlilik garantisiyle 25-40 yıllık sistem kurmaktır.


Müstakil ev kurulumu fizibilite

Tesisini kurulacağı çatının eğimi, lokasyonu, iklim ve coğrafi şartlar nedeniyle üretilecek enerji mutlaka değişiklik gösterecektir. Öncelikle bir fizibilite çalışması gerekmektedir.

Güneş enerji sistemi fizibilite ve fiyat teklifi için Müstakil evler sayfasına ulaşabilirsiniz.


SolarKonsept Müstakil evler için güneş enerjisi kampanyası.

Solarkonsept 2024 güneş enerjisi kampanyası ile güneşi yaygınlaştırmayı amaçlamaktadır. Kampanya sayfası...



çatıda güneş panelleri
güneş enerjisi

Fabrika Çatılarına Güneş Paneli - Güneş Enerjisi Sistemi Kurulum Rehberi

SolarKonsept fabrika kurulumu yapmak isteyen yatırımcıların tüm sorularını cevaplamak üzere bir rehber hazırladı. Yüksek güçlerde kurulum yapıldığı için son derece verimli bir sistem oluşmaktadır. 25 yıl garanti ile 25-40 yıl ömürlü sistemler kurulabilmektedir. Rehbere ulaşın...


Ayrıca ticari kurulumlar, otel çatısına güneş ve soğuk hava depoları gibi yüksek enerji ihtiyacı olan tesisler için de Fabrika Çatı Rehberi yol gösterici olacaktır.


Fabrika Fizibilite

Fabrika çatısına kurulumlar için fizibilite, proje 10 yıllık enerji tahmini raporları oluşturulmalıdır ve Enerji müdürünüz, üretim müdürünüz ve yatırım biriminizle birlikte çalışma yürütülmelidir. Bildiğiniz gibi ayrıntılı ve birkaç ay sürecek bir çalışmaya ihtiyaç vardır.

Fabrika fizibilite ve proje çalışmasına başlamak ya da sadece ücretsiz danışmanlık almak için Fabrika Ana Sayfa'yı ziyaret edebilirsiniz.


1 MW GES maliyeti

Tahmini 1 MW GES maliyeti $400-450.000 olarak hesaplanabilir. Fakat fizibiliteye ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca 2024 yılı itibariyle güneş paneli fiyatlarının düşüşte olduğunu göz önünde bulundurmanızda fayda vardır. İhtiyaç duyulan arazi ya da çatı alanı, malzeme ayrıntıları gibi bilgilere ulaşmak için 1 MW GES maliyeti sayfasını ziyaret edebilirsiniz.


Güneş Enerjisi Arazi

Güneş enerjisi meraklıları arazi m2'si üzerinden nasıl bir maliyet ve getiri hesabı yapmak istemektedirler. Coğrafi, iklim yakın gölgeleme bölgeleri gibi parametrelere göre değişmek üzere...

sayfalarından ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.


Güneş enerjisi için arazi arayanlar

Lisanssız elektrik üretimi yapan tesisler 29 yıllığına tahsisle hazine arazisi kiralayabilmektedir.. Tarıma elverişli olmayan araziler hazine tarafından ihaleye çıkılmaktadır. Bu uygulamadan; maden, jeotermal işletme ruhsat sahipleri, sanayiciler, kamu ve özel hizmetler sektöründe yer alanlar ile tarımsal faaliyetlerde bulunan kişiler yararlanabilmektedir. Güneş enerjisi arazi kiralama fiyatları hazine tarafından belirlenmektedir.


Güneş enerjisi kullanım alanları nelerdir?

Fabrika çatıları, müstakil evler, sokak aydınlatmaları, solar carport, solar generatör, tarım, otel, soğuk hava deposu gibi bir çok alanda kullanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Güneş enerjisi kullanım alanları sayfasını ziyaret edebilirsiniz.


Güneş enerji sisteminin ömrü ne kadardır?

Profesyonel kurulumlarda güneş enerjisi sistemlerinin ömrü 25-40 yıldır. Ayrıntılı bilgi için ilgili sayfaya ulaşabilirsiniz.


İkinci el güneş panelleri

İkinci el güneş panelleri kullanımı merak edilmekle beraber SolarKonsept tarafından tavsiye edilmemektedir. Maalesef güneş paneli geri dönüşümü için henüz dünyada tesis sayısı çok yetersiz durumdadır. İkinci el güneş panellerindense esas ihtiyaç duyulan yeniden ömür kazandırılmış panellerdir. Henüz bu noktadan çok uzaktayız. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgiye aşağıdaki iki yazıdan ulaşabilirsiniz.


Yenilenebilir enerji kaynakları

Güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, hidroelektrik enerji, biyokütle enerjisi, jeotermal enerji, dalga ve gelgit enerjisi... Ayrıntılı bilgi için Yenilenebilir enerji kaynakları...


Yenilenebilir enerji sözlüğü

Yenilenebilir enerji meraklıları, yatırımcılar, öğretmen ve öğrenciler için... Sözlük. sayfasına ulaşabilirsiniz.


Çatıda güneş panelleri
Güneş panelleri

SİZDEN GELEN SORULAR

güneş enerjisi

Güneş enerjisi ile ilgili aklınıza takılan tüm soruların yanıtları için solarkonsept@gmail.com'a ulaşabilirsiniz... Sizden gelen soruları da sırasıyla aşağıda cevaplandırdık.


1 panel kaç kw elektrik üretir?

1 panel kaç kW elektrik üretir sorusu kaç kWh enerji üretir şeklinde sorulabilir. Panelin üzerinde yazan güç kWp yani kilowatt pik tir. Yani o panelin üretebileceği max güç. Biz bu gücü kaç saat sağlarsa o değerde enerji elde edeceğiz.


Işınım olarak çok şanslı olan ülkemizde 1 watt panel gücünde olan bir panel ortalama toplam günde 3 saat tam çalışmış kadar enerji üretir. Yani günde 3 wh enerji üretir. Ayda ortalam 100 katı enerji üretecek, yıllık ise 1200 katı değerde enerji üretecektir.


Yani coğrafyaya göre değişmek üzere elinizdeki monokristal 1. sınıf 545 w'lık bir panel günde yaklaşık 1,5 kWh'ten fazla elektrik enerjisi üretecektir.


10 kw güneş enerjisi kurulum maliyeti nedir?

10 kW güneş enerjisi müstakil evlerde en sık kullanılan pakettir. 1. sınıf malzemelerle kurulmak üzere villa - müstakil evlerde maliyet 10.000 - 15.000$ olarak düşünülebilir. Ayrıntılı bilgi için Bir eve yetecek güneş paneli fiyatı sayfasını ziyaret edebilirsiniz.


GES kurulum maliyeti ne kadar?

Bu soruyu güneş enerji santralleri için sorulduğunu varsayarsak Güneş Enerjisi Santrali sayfasından ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.


Arazi GES nedir?

Arazi güneş enerjisi santralidir.


Rüzgar türbini maliyeti

SolarKonsept güneş enerjisinde uzmanlaşmış bir şirkettir. Bu alanda ayrıntılı bilgiye sahip değiliz.


Vestas nedir?

Vestas dünyanın en iyi rüzgar türbini markasıdır. Dünya üzerinde karşılaştığımız rüzgar türbinlerinin yaklaşık 5'te 1'i Vestas tarafından üretilmiş ve kurulmuştur.


Müstakil ev güneş enerjisi maliyeti nedir?

Bir eve yetecek güneş paneli fiyatı sayfasından ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.


Soğuk hava depoları

Soğuk hava depolarında güneş enerjisi sistemi ile ilgili çeşitli sorular almaktayız. Öncelikli olarak soğuk hava deposu gibi işletme maliyetinin çoğunluğunu elektrik enerjisinin oluşturduğu tesislerde güneş enerjisi oldukça iyi sonuç almaktadır. Fabrika Çatısına Güneş Paneli Kurulum Rehberi sayfasından alacağınız bilgi soğuk hava depoları ile ilgili merakınızı giderecektir.


Arçelik güneş paneli var mı?

Müşterilerimizin merak ettiği markalardan biri de Arçelik olmaktadır. Daha önce Elin panel tarafından üretilen Arçelik güneş panelleri artık Arçelik'in kendi fabrikasında üretilecektir. Arçelik güneş paneli fabrikası kuruldu.


GES projesi nasıl yapılır?

Ges projesi derken burada kasıt güneş enerjisi elektrik projesi ve dosya ekleri ise... Kısaca şöyle anlatabiliriz. Lisanssız Elektrik üretim tesisleri için... EPC olarak hzimet veren SolarKonsept bünyesinde çalışan elektrik mühendisleri Lisanssız Elektrik Üretim başvuru dosyanızı hazırlayıp BEDAŞ ya da ilgili idareye sunar.


İlgili idare tarafından istenen proje ve hesap ve evraklardan bazıları:

Projeyi hazırlayan elektrik mühendisin imza sirküleri

Mühendisin SMM ve Büro tescil belgesi

OG Prensip şeması

AG - OG Kısa devre hesapları

Panel evirici uyumluluk hesapları

İmar müdürlüğünden alınacak statik uygunluk belgesi

Statik proje (inşaat müh. onaylı)

Genel yerleşim planları,

AG-OG Tek hat şemaları

vb. evraklarla birlikte toplam 23 dosya eki dağıtım şirketine teslim edilir.


dolar kaç tl?

Güneş enerjsi yatırımında dikkat çekici konulardan biri güneş enerjisi yatırımının işçilik dahil tamamen dolara bağımlı olmasıdır. Burada eneri yatırımlarından kaynaklanan enerji satışının da dolar üzerinden fiyatlanması yaptığımız fzizibilite ve 10-25 yıllık projeksiyonun tutmasını sağlamaktadır.


1 mw ges aylık getirisi nedir?

1 MW GES aylık getirisi tahmini 15.000$'dır. Yıllık ise tahmini 180.000$'dır.1 MW GES maliyeti sayfasından daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.


100 kw güneş enerjisi kurulum maliyeti nedir?

100 kW güneş enerjisi anahtar teslim kurulum ücreti tahmini 50-55.000$'dır. Güneş Enerjisi Sistemi fiyatları çeşitli parametrelere göre değişecektir. Maliyetleri karşılaştırmal için Güneş Enerjisi Fiyatları sayfasını ziyaret edebilirsiniz.


5 mw ges maliyeti nedir?

5 MW GES maliyeti hesabı fabrika krulumları için hesaplanmaktadır. MW başına 450.000$'dan 5 MW ges kurulum maliyeti 2.250.000$'dır. Ayrıntılı hesaplar ve fizibilite için SolarKonsept'e ulaşabilirsiniz. Ayrıca  Fabrika Çatısına Güneş Paneli Kurulum Rehberi sayfasından ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.


Monokristal güneş paneli nedir?

Yeni nesil yüksek verimli güneş panelleridir. Ülkemizde üretimi ve kullanımı yaygındır.






Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page