top of page
  • Editor

1 dönüm güneş enerjisi getirisi

Güncelleme tarihi: 7 gün önce

1 dönüm güneş enerjisi getirisi hesabı yapabilmek için öncelikle bir maliyet hesabı yapmıştık. İlgilenenler için 1 dönüm güneş enerjisi maliyeti sayfası ziyaret edilebilir.


Maliyet hesabımızı kısaca hatırlayacak olursak ve yine getirisi ne kadardır diye gerçekçi düşünebilmek için piyasada sıkça bulunan 545 Wp güneş panelleri üzerinden projelendirme yapacağımızı varsayıyoruz.



güneş panelleri, güneş enerji santrali
1 dönüm güneş enerjisi getirisi

545 Wp güneş panelimiz yaklaşık 2,5 m2 yer kaplayacaktır. Çok daha fazla yer kaplayacaktır ama çatıya ya da araziye güneş panellerini silme yerleştireceğimizi varsayarsak 10 KWp gücünde bir güneş enerjisi sistemi 50-60 m2 yer kaplayacaktır.


Projede bırakacağımız yürüme yolu, elektrik ekipmanları ve max verim için gereken boşlukları göz önünde bulundurunca 10 kWp bir GES için 100 m2 alana ihtiyaç vardır.


Buradan basit bir hesapla 1 dönüm güneş enerjisi için yapabileceğimiz kurulumun 100 kWp gücünde bir güneş enerjisi santrali olacağı sonucuna ulaşabiliriz.


1 dönüm güneş enerjisi getirisi ne kadar?

100 kWp kurulumla yıllık 1 dönüm güneş enerjisi getirisi 2024 yılında yaklaşık olarak 18.000$ dır.


1 dönüm güneş enerjisi aylık getirisi ne kadar?

100 kWp kurulumla 1 dönüm güneş enerjisi aylık getirisi ortalama 1.500$ dır.


Mevzuatta, fiyatlandırma ve vergilendirme esaslarında ülkemizde sıkça değişiklik yapılmaktadır. Dolayısıyla getiri hesabı projenin hazırlandığı dönem için değişiklik gösterebilir. Tüm maddi ayrıntılar hazırlanacak fizibilite dosyasında bulunacaktır.


çatıda güneş panelleri
villa fabrika çatısına güneş paneli

Arazi kurulumlarında arazinin durumu, gölgelenme nedeniyle bırakılacak boşluklar, yürüme yolları, traktör yolları, trafo ve bekçi binası için ayırılacak alanlar göz önünde bulundurulmalıdır. Ayrıca max verim elde etmek için panellere verilecek açı nedeniyle paneller arasında boşluklar bırakılacaktır. Bu nedenle merak ettiğiniz soru için aldığınız cevap tamamen tahminidir. Elektrik projesi tamamlandığında elinizde kesin veriler bulunacaktır.





Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page