top of page

KOSGEB güneş enerjisi desteği ne kadar?

Güncelleme tarihi: 7 gün önce


Güneş panelleri ve gökyüzü
KOSGEB güneş enerjisi desteği ne kadar?

KOSGEB, Yeşil Sanayi Destek Programı kapsamında, Sanayi KOBİ’lerinin Güneş Enerjisi Yatırımlarının Desteklenmesi proje teklif çağrısını yayınladı. Projeye 08 Aralık 2023 – 30 Kasım 2024 tarihleri arasında başvurulabilecek.


KOSGEB güneş enerjisi desteği ne kadar?


KOSGEB güneş enerjisi desteği, 2024 yılında, tesis başına max. 14.000.000 TL dir. Destek oranı toplam bütçenin %60'ıdır ve geri ödemelidir. Geri ödemeler proje bitiş tarihinden itibaren 12 ay ödemesiz, sonrasında ise dörder aylık dönemler halinde 6 taksitte yapılacaktır.


KOSGEB güneş enerjisi desteği hangi giderleri karşılar?


KOSGEB güneş enerjisi desteği, makine teçhizat giderlerini karşılar. Bu giderler KDV hariç olarak desteklenir.


KOSGEB güneş enerjisi desteği hangi projelere uygundur?


KOSGEB güneş enerjisi desteği, güneş enerjisi sistemi kurulması işine uygundur. Güneş enerjisi sisteminin faaliyet gösterilen binanın çatısına veya binayla bütünleşik olarak kurulması beklenmektedir.


KOSGEB güneş enerjisi desteği ile kaç kW sistem kurulur?


KOSGEB güneş enerjisi desteğinden max. limitte faydalanmanız durumunda büyük ölçekli bir çatı üzeri güneş enerjisi santrali kurulabilir. Tahmini olarak bir bütçe oluşturabilmeniz için 1 MW = 450.000$ anahtar teslim kurulum maliyetini referans olarak kullanabilirsiniz. Güneş enerjisi sistemi ücretsiz danışmanlık ve fizibilite hizmeti almak için SolarKonsept bünyesindeki elektrik mühendislerimiz ile 0532 548 68 46 nolu hattan iletişime geçebilirsiniz.


KOSGEB güneş enerjisi desteğinden hangi işletmeler faydalanabilir?


KOSGEB güneş enerjisi desteğinden, NACE REV 2 kodlarına göre, İmalat Sektörünün Tümü (Kısım C), Motorlu Taşıt ve Motosikletlerin Onarımı (Kısım G), Bilgi ve iletişim (Kısım J), Mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetler (Kısım M), Diğer hizmet faaliyetleri (Kısım S) alanlarındaki işletmeler faydalanabilir.


Yeşil Sanayi Destek Programı güneş enerjisi desteği başvurusu için hangi belgeler gerekli?


1. YMM/Bağımsız Denetçi Bildirim Formu,

2. Bağlantı Anlaşmasına Çağrı Mektubu,

3. Findeks Raporu,

4. Dünya Bankası Çevresel ve Sosyal Durum Tespiti Formu,

5. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından alınan hasar durumu belgesi (Deprem bölgesindeki 11 ilde faaliyet gösteren işletmeler için)


Bağlantı anlaşması çağrı mektubu nasıl alınır?


Bağlantı anlaşması çağrı mektubu, ilgili dağıtım şirketinden, güneş enerji sisteminizi kuracak olan elektrik mühendisliği firması ( SolarKonsept: 0532 548 68 46)'nın hazırladığı lisanssız elektrik üretim başvurusu dosyasının kabul edilmesi halinde alınır. Dosyada elektrik projesi ve imza sirküleri, mühendis büro tescil belgesi, statik proje, belediyeden statik uygunluk belgesi, hesaplamalar gibi 23 dosya eki bulunmaktadır. Bağlantı anlaşması çağrı mektubu alınması için yapılan iş ve işlemler yaklaşık 4-6 ay sürmektedir.



İlgili Kaynaklar:


YEŞİL SANAYİ DESTEK PROGRAMI - Sanayi KOBİ’lerinin Güneş Enerjisi Yatırımlarının Desteklenmesi Proje Teklif Çağrısı ile ilgili KOSGEB'le iletişime geçebilirsiniz.


Güneş enerjisi sistemleri, anahtar teslim kurulum, mühendislik ve ücretsiz danışmanlık için SolarKonsept ile iletişime geçebilirsiniz: 0532 548 68 46


Sanayi tesislerinde ve ticari çatılarda güneş enerjisi kurulumları hakkında daha fazla bilgi için Fabrika Çatısına Güneş Enerjisi Sistemi Kurulum Rehberi'ni inceleyebilirsiniz.




Çatıda güneş panelleri
Güneş enerjisi sistemleri



Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page