top of page
  • Editor

100 kw güneş enerjisi kurulum maliyeti

Güncelleme tarihi: 7 gün önce

Fabrika ve ticari işletmelerde kullanılan sistemler genellikle 100 kW ve katları boyutlarında olmaktadır. Maliyet ve diğer hesplarımızda da göreceğiniz üzere kesin hesaplar ve proje ortaya çıkmadan önce tesisinizin fizibilitesi yapılmak zorundadır. Şimdi aradığınız soruların cevaplarına geçelim.


çatıda güneş panelleri
100 kw güneş enerjisi kurulum maliyeti


100 kw güneş enerjisi kurulum maliyeti nedir?

100 kW güneş enerjisi kurulum maliyeti 2024 yılında 50-55.000$ dır. Bu bedel birinci sınıf malzemelerle kurulumda geçerlidir. Ve 2024 yılında panel fiyatlarında oluşan düşüş nedeniyle fizibilite ve proje hazırlandıktan sonra karşınıza gerçek bütçe çıkmış olacaktır.


100 kw GES için kaç m2 alana ihtiyaç vardır?

100 kW GES kurulumu için tahmini 1000 m2 alana ihtiyaç vardır. Silme konulacak panel metrekaresi 500-600 m2 olsa bile yürüme yolu, çatı kenar boşlukları, elektriklsel malzemeler için gerekli alanlar ortaya çıktığında en az 1000 m2 olacağını belirtmekte fayda vardır.


100 kw güneş enerjisi hangi tesislere uygundur?

100 kW güneş enerjisi, küçük fabrika çatıları, şarj istasyonları, küçük oteller ve soğuk hava depolarına uygundur. 100 kW genellikle çatılara kurulmakla beraber tüketim yerinizdeki araziye de kurulabilir. Dolayısyla tarımdan sağlığa bir çok alanda kurulumu uygun ve son derece verimlidir.


100 kw güneş enerjisi kendini kaç yılda çıkarır?

100 kW güneş enerjisi kendini yaklaşık 4 yılda çıkarır. Güneş enerjisinde kullanılan malzemelerin kalitesi ve verimliliği artık son derece yüksek olduğu için fabrika ve ticari çatılarda kullanımında tam verim alınabilmektedir. (4 yıl hesabı maliyetin 65.000 Dolar olmasına göre yapılmış hesaptır.)


100 kW GES ne kadar elektrik üretir?

100 kW GES yılda yaklaşık 120.000 kWh elektrik üretir. Bu değer türkiye ortalaması ya da İstanbul için geçerlidir diyebiliriz. Ülkemiz güneş ışınları açısından oldukça şanslı bir ülke olmakla beraber, ülkemizin güneyine doğru indikçe ve güneş ışığı yüksek bölgelerde bu değer 160.000 kWh değerine ulaşacaktır. Ayrıca çatı eğimi, tesisinizin güneye bakma açısı, coğrafi koşullar ve tesisin yakınındaki binalar, göz önünde bulundurularak hazırlanacak solar proje sonunda gerçek değere ulaşabiliriz.


100 kw GES'de hangi malzemeler kullanılır?

100 kW GES'de kullanılan temel malzemeler paneller, inverter ve konstrüksiyondur. Bu üç malzemenin seçiminde verilecek kararlar hayati önem taşıyacaktır. Kurulacak sistem 25 yılı devirmek üzerine planlanmalıdır. Bu nedenle ucuz malzrme değil tam tersine 1. sınıf malzeme kullanılmalıdır. Bu yatırım yapılırken tesisinizin enerji müdürü, üretim müdürü, tesis müdürü de sürece dahil olmalıdır. Ayrıca güneş enerjisi sisteminde panolar, kablolama, topraklama, lityum pil, gibi elektriksel malzemelr kullanılır.


100 kw güneş enerjisi yıllık getirisi nedir?

100 kw güneş enerjisi yıllık getirisi 18.000$ dır. Burada dikkat etmeniz gereken nokta;100 KW GES sadece enerji satışı için kullanılamaz. 100 kW GES mahsuplaşmaya uygun sistemdir. Mevcut mevzuata göre sisteme ancak tükettiğiniz kadar elektrik enerjisi satabilirsiniz. Lisanssız elektrik üretim yönetmeliğine bağlı olan sisteminizde en yüksek verimi bu tesisi tüketim amacıyla kurarsanız alırsınız.


100 kw güneş enerjisi aylık kazancı ne kadar?

100 kw güneş enerjisi aylık kazancı ortalama 1.500$ dır. Fakat bir noktaya dikkat etmeniz gerekmektedir. Ağustos ayında güneş enerjisi sisteminiz, Ocak ayında ürettiğinin 6 katı elektrik enerjisi üretir. Buradaki ortalamayı bu şekilde değerlendirmenizde fayda vardır.


Fabrika ve ticari işletmelerde 100 KW kurulum için bize ulaşabilirsiniz.

solarkonsept@gmail.com 0532 548 68 46

Mühendislerimizden fizibilite randevusu veya ücretsiz danışmanlık alabilirsiniz. Anahtar teslim kurulum. SolarKonsept.


100 kW GES için gerekli belgeler?

100 kW GES için gerekli belgeler EPC şirketiniz tarafından hazırlanacak dosyada, solar proje, elektriksel hesaplamalar, elektrik mühendisinin imza sirküleri, SMM-büro tescil belgesi, uyumlululuk hesapları, statik proje, statik izin dahil olmak üzere 23 dosya ekinden oluşmaktadır. Mevzuata bağlı olarak bir çok evrak ve 4-6 aylık kurulum süresi olmasına rağmen bu işlemler EPC şirketiniz tarafından yapılacağı için süreci beklemeniz yeterlidir.




Fabrika fizibilite, anahtar teslim kurulum ve ücretsiz danışmanlık için hemen arayın: 05325486846










Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page