top of page
  • Editor

Güneş enerjisi kullanım alanları nelerdir?

Güncelleme tarihi: 10 May

Artık güneş enerjisi hayatımızın her yerinde kendini gösteriyor. Ve 10 yıl içinde çamaşır makinesi kadar yaygınlaşacağını tahmin ediyoruz. Güneş enerjisi kullanım alanları.. Güneş enerjisi ile ilgilenenler için hemen kurabileceğiniz sistemleri ve çeşitli uygulamaları sıralayalım.


Güneş enerjisi kullanım alanları nelerdir?

Güneş enerjisi kullanım alanlarını, fabrika ve ticari çatılar, müstakil ev çatıları, enerji santralleri, elektrikli araç şarj istasyonları, sokak aydınlatmaları, solar jeneratörler, tarım uygulamaları ve moda tasarım uygulamaları olarak sayabiliriz.


1. Fabrika çatılarında ve ticari çatılarda güneş enerjisi sistemi:


güneş paneli çatıda kurulum
güneş enerjisi kullanım alanları

Kullanabileceğiniz en verimli güneş enerjisi modelidir. Mahsuplaşma modeliyle kurduğunuz profesyonel sistem kendini yaklaşık 4 yılda amorti etmektedir. Fakat bildiğiniz gibi birçok ayrıntıyı incelikle ele almamız gereken büyük yatırımlardır. Bu nedenle elektrik mühendislerimiz 4-6 ay süren bir çalışma yaparlar.


Ayrıntılı bilgi için



2. Müstakil evler için güneş enerjisi sistemleri


müstakil ev çatısında güneş panelleri
güneş enerjisi kullanım alanları - müstakil evler

Müstakil konutlarda on-grid (mahsuplaşma- şebekeye elektrik satışı) ve off-grid (lityum pil) sistemler kurulmaktadır. Ülkemizde giderek yaygınlaşmakta ve sistem kendisini 6-7 yılda amorti etmektedir. SolarKonsept on-grid sistemlerde gerekli tüm elektrik mühendisliği hizmetini vermektedir. Bildiğiniz gibi elektrik satışı-mahsuplaşma sistemi kurabilmeniz için sorumlu bir elektrik mühendisi (SMM ve BT belgesine sahip) tarafından tüm projelerin ve dosyaların hazırlanıp dağıtım şirketine sunulması gerekmektedir. 4-6 ay içinde 1. Sınıf malzeme ve işçilikle kurulumun yine hukuki sorumlulukla yapılması doğaldır.


Ayrıntılı bilgi için Müstakil Evler için Güneş Enerjisi sayfasını inceleyebilirsiniz.



3. Güneş enerjili garaj - Elektrikli araç şarj istasyonları (solar carport)


Elektrikli araçların yaygınlaşması solar garaj – şarj istasyonlarına olan ilgiyi artırdı. Sistem ihiyaçlarınız için bize ulaşabilirsiniz. solarkonsept@gmail.com 0532 548 68 46



4. Güneş enerjili sokak aydınlatması


Güneş enerjili sokak aydınlatması
güneş enerjisi kullanım alanları - güneş enerjili sokak aydınlatması

Güneş Enerjili Sokak Aydınlatması sistem çözümleri için bize ulaşabilirsiniz.


5. Solar jenerator – Lityum pil çözümleri


Taşınabilir güç kaynağı, solar generator, solar jeneratör
güneş enerjisi kullanım alanları - Taşınabilir Güç Kaynağı EcoFlow

Solar jeneratörler enerji ihtiyacını güneş enerjisinden karşılayabilmenin yanında taşınabilir güç kaynağı olarak kullanılmaktadır.

On-grid (mahsuplaşmalı) sistemlerimizde taşınabilir güç kaynaklarını acil durum yedek enerji kaynağı olarak müşterilerimize önermekteyiz.


6. Güneş enerjisi tarım uygulamaları


Tarımda güneş enerjisi uygulamaları gün geçtikçe artmaktadır. Bifacial güneş panelleri, ışık geçiren sistemler, aşırı güneşten hoşlanmayan bitkiler ile uygun gölgelenme sağlanarak hem tarımsal verim artırılmakta hem de elektrik santrali olarak değerlendirilmektedir. Ayrıca tarımsal sulamada güneş sistemleri sayesinde güç direkt olarak motora verildiğinden en basit şekilde sulama enerjisi tamamen güneşten sağlanmaktadır.


7- Moda - tasarım uygulamaları


SolarKonsept tasarım ve moda çalışmalarında güneş panellerinin kullanımı üzerinde çalışmaktadır. Güneş enerjisi tasarım ve moda festivali Solar Art Week İstanbul için hazırlıklarımıza devam ediyoruz.

Solar panel, girl, flamingos
güneş enerjisi kullanım alanları - tasarım -moda





Tüm solar sistem çözümleri için




Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page