top of page
  • Editor

10 kw güneş enerjisi kurulum maliyeti

Güncelleme tarihi: 7 gün önce

Genellikle müstakil evler, villalar ve küçük ticari binalarda kullanılan 10 kW güneş enerjisi sistemleri popülerliğini giderek artırıyor. Fakat güneş enerjisi sistemleri hakkında bilmeniz gereken birçok ayrıntı var. 10 kw güneş enerjisi kurulum maliyeti. İşte ayrıntılar...

ev çatısında güneş panelleri
10 kw güneş enerjisi kurulum maliyeti

10 kw güneş enerjisi kurulum maliyeti nedir?

10 kw güneş enerjisi kurulum maliyeti 2024  yılında 10.000-15000$ dır. On-grid yani şebekeye satış yapılabilen - mahsuplaşma için çift yönlü sayaç bulunan sistem için fiyattır. 1. sınıf malzeme ile kurulumda benzer fiyatlarla karşılaşabilirsiniz. Sisteme lityum pil eklenmesi halinde değişkenlik gösterir.


10 kw güneş paneli fiyatları

10 kw güneş paneli fiyatları 2024 yılında 5.000$ dır. Yani yanlızca kullanılan panelin fiyatı budur. 10 kw ges için piyasada bulunan 545W 1.sınıf panellerden 19-20 adet kullanılmaktadır. Kullanılan paneller 10-15 yıl garanti ve 25 yıl verimlilik garantisine sahip olmalıdır.


10 kw güneş enerjisinde hangi malzemeler kullanılır?

10 kw güneş enerjisinde, 20 güneş paneli, inverter, konstrüksiyon, elektrik panoları, kablolama, ve topraklama tesisatı kullanılır. Sistemde 1. sınıf malzeme kullanılması sayesisinde 25 yıl ömürlü sisteme ulaşmış oluruz.


10 kw güneş enerjisi ne kadar elektrik üretir?

10 kW güneş enerjisi sistemi ortalama günlük 30 kWh enerji üretir. Aylık ortalama 1000 kwh, yıllık ise 12000 kWh enerji üretir. Burada bahsettiğimiz değer Türkiye ortalaması - İstanbul iklim koşullarına yöneliktir. Ülkemizin güneş açısından güçlü bölgelerinde yıllık değer 16.000 kWh değerine ulaşmaktadır. 10 kW güneş enerjisi sisteminizin üreteceği enerji, coğrafi konum, konumun iklim verileri, gölgelenme gibi onlarca parametre birleştirilerek oluşturulmuş elektrik projesi ortaya çıktıktan sonra netlik kazanacaktır.


10 kw güneş paneli kaç m2 yer kaplar

10 KW güneş paneli 100 m2 yer kaplar. Bir panelin alanı ortalama 2-2,5 m'dir. Panelleri silme yerleştirseydik 60 m2 alana ulaşırdık. Ama çatınızda çeşitli boş alanlara da ihtiyaç duyacağımız için bu değeri tahmini olarak 100 m2 hesaplıyoruz. Tabii şimdilik. Projeniz ortaya çıkmadan önce...


Evinize 10 KW güneş enerjisi sistemini hemen kuralım

SolarKonsept'e hemen ulaşın: 0532 548 68 46 solarkonsept@gmail.com


Evimde ürettiğim elektriği devlete satabilir miyim?

Burada yapılan işlem devlete satış değil, EPDK'nın belirlediği fiyatlarla serbest piyasaya satıştır. İlgili dağıtım şirketine başvurunuz onaylandıktan sonra evinizde ürettiğiniz elektriği şebekeye satabilirsiniz. Lisanssız enerji santrali mevzuatına uygun proje ve ekleri anlaştığınız EPC şirketi tarafından hazırlandıktan sonra başvurunuz yapılır. Sistemde sizin güneş enerjisi kurulumunuza yer varsa ve elektrik proje ve ekleriniz uygunsa onay verilir. Devlete elektrik satmak şeklinde bilinse de yaptığınız şey serbest piyasaya satmaktır. Bu satış işlemindeki kurallar EPDK tarafından belirlenir.

 

Ev güneş enerjisi sisteminden satılan elektriğin bir sınırı var mıdır?

Evet vardır. Ev güneş enerjisi siteminde satılan elektriğin sınırı tüketiminiz kadardır. Yani ancak tükettiğiniz kadar elektriği şebekeye satabilirsiniz.


10 kW GES için gerekli belgeler?

100 kW GES için gerekli belgeler EPC şirketiniz tarafından hazırlanacak dosyada, solar proje, elektriksel hesaplamalar, elektrik mühendisinin imza sirküleri, SMM-büro tescil belgesi, uyumlululuk hesapları, statik proje, statik izin dahil olmak üzere 23 dosya ekinden oluşmaktadır. Mevzuata bağlı olarak bir çok evrak ve 4-6 aylık kurulum süresi olmasına rağmen bu işlemler EPC şirketiniz tarafından yapılacağı için süreci beklemeniz yeterlidir.







Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page