top of page
  • Editor

izlenmesi gereken filmler

Güncelleme tarihi: 10 May

Odak: Yenilenebilir Enerji - izlenmesi gereken filmler


film fotoğraf ve afişleri, yenilenebilir enerji konulu filmler
izlenmesi gereken filmler

SolarKonsept güneş enerjisi - yenilenebilir enerji meraklıları için keyifli bir liste hazırladı. izlenmesi gereken filmler:


1-    Carbon Nation (2010)

2010 yapımı belgeselin yönetmen koltuğunda Peter Byck, harikalar yaratıyor. Carbon Nation, iklim değişikliğiyle mücadelenin ekonomiyi güçlendirdiğini, ulusal güvenliği ve enerji güvenliğini artırdığını, sağlığı ve temiz bir çevreyi teşvik ettiğini gösteren iyimser, çözüm odaklı, vaaz vermeyen, partizan olmayan, bir çere filmi...

 

2-    Dolandırıcılığın Efendileri (2021)

Efsane suç filmi, 2021 Fransız yapımı bir belgesel. Listemizin en eğlenceli filmi. Avrupa Birliği karbon kotası sisteminde karbon satışı ile sistemi yüz milyonlarca dolar dolandırmayı başaran birkaç uçuk bitirimin çarpıcı hikayesi. Bildiğiniz gibi ülkemizde de karbon kotası ile ilgili mevzuat ve bürokrasi yeni yeni oluşuyor.

 

3-    Catching the Sun (2015)

İşsiz bir Amerikalı işçi, bir Çay Partisi aktivisti ve Çinli bir güneş enerjisi girişimcisi, temiz enerji geleceğine liderlik etmek için yarışıyor. Peki 21. yüzyılda iktidar mücadelesini kim kazanacak ve kim kaybedecek? Güneşi Yakalamak, güneş enerjisi sektörünün büyümesini konu alan, ilk gösterimi Nisan 2016'da Netflix'te yapılan, 2015 yapımı bir belgesel filmi... Belgeselin yönetmenliğini Shalini Kantayya'nın üstlenmiş.

 

4-    Fuel (2008)

Fuel (Filmin ilk adı Fields of Fuel), Josh Tickell tarafından yönetilen ve yapımcılığını Greg Reitman'ın üstlendiği, 2008 yapımı bir belgesel filmdir. 2008 Sundance Film Festivali, Dallas Film Festivali dahil birçok festivalden ödülle döndü. FUEL filmi, güneş, rüzgar, elektrik ve biyoyakıt gibi alternatif enerjikaynaklarını keşfederken, otomobil endüstrisi, petrol endüstrisi ve Amerikan hükümeti arasındaki şok edici bağlantıları açığa çıkarıyor.

 

5-    Uygunsuz Gerçek (2006)

En iyi belgesel film ve en iyi özgün şarkı dalında Oscar ödülü kazanan filmin yönetmeni Davis Guggenheim. Film iklim değişikliği konusunda kamuoyu yaratmak üzerine odaklanıyor.

 

6-    Die 4. Revolution – Energy Autonomy (2010)

Bu belgesel filmin en büyüleyici tarafı, enerji tedariğinin yüzde yüz yenilenebilir kaynaklardan sağlandığı, herkesin erişebildiği, uygun maliyetli ve temiz olduğu küresel bir topluluk vizyonu sunması. Filmin yönetmenliğini Carl-A. Fechner üstlenmiş.




122 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page