top of page

Balkona güneş paneli nasıl kurulur?

Güncelleme tarihi: 4 gün önce


solar balkon sistemi, balkon, güneş panelleri
Balkona güneş paneli nasıl kurulur?

Güneş enerjisi sistemlerine olan ilgi gün geçtikçe artıyor. Profesyonel çatı kurulumları ve enerji santrallerinin yanı sıra hobi ya da benzer vizyoner amaçlarla "Balkona güneş paneli nasıl kurulur?" gibi sorularla karşılaşmaktayız. İşte aklınızdaki soruların cevapları...


Balkona güneş paneli nasıl kurulur?


Balkona güneş paneli, plug in sistem ve solar jeneratör olmak üzere iki şekilde kurulur. Balkon güneş enerjisi sistemlerinin kurulumu uzman bir ekibe ihtiyaç duymaksızın basitçe yapılabilmektedir. Fakat öncesinde enerji matematiği ve güvenlik konularında bilgi edinmiş olmanızda fayda vardır.


Balkon güneş enerjisi sistemi nasıl çalışır?


Plug in güneş paneli sisteminde, panellerde üretilen doğru akım, panel üzerinde bulunan bir mikro inverter yardımıyla alternatif akıma dönüştürülerek bu sisteme dahil olan bir elektrik fişi vasıtasıyla direkt dairenin elektrik hattına verilir.


Solar Jeneratör sisteminde ise panellerde üretilen enerji, akıllı bir cihaz özelliği bulunan taşınabilir güç kaynağına verilir. Taşınabilir güç kaynağında enerjiyi depolayan lityum pil, sigortalar ve inverterler bulunmaktadır. Bunlarla beraber tüketim için prizler ve USB çıkışları bulunmaktadır. Böylece panellerde üretilip pilde üretilip pilde depolanmış enerji, istenildiği zaman tüketilebilir. (Balkona güneş paneli nasıl kurulur?)

 

Balkon güneş paneli sistemi fiyatı ne kadar?


Balkon güneş paneli sistemi fiyatları 1000 – 2000$ arasında değişmektedir. Bu fiyat plug in güneş enerjisi sistemi ve küçük solar jeneratörlü sistemlerde geçerli olabilmektedir.

 

Balkon güneş paneli sistemi kaç watt?


Plug in balkon güneş paneli sistemi Avrupa genelinde genellikle 600-800 watt olarak kurulum yapılır. 2-3 panelli sistemlerdir. Balkon solar jeneratör sistemleri ise 100-400 watt panel 1-2 kwh pillerle kullanılabilir.

 

Balkon güneş enerjisi sistemlerinde nelere dikkat etmeliyim?


Balkon solar jeneratör sisteminde depolanmış enerji gece saatlerinde aydınlatma ve elektronik cihazların tüketimine uygundur. Burada dikkat edilmesi gereken husus solar jeneratörler çoğunlukla çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi cihazları karşılayacak enerjiyi ve güç çıkışını sağlamazlar. Böyle bir özel ihtiyaç durumunda elektrik mühendislerimize danışabilirsiniz.


Plug in balkon güneş panellerinde ise enerji gündüz vakitlerinde üretildiği anda dairenin elektrik hattına verilir. Bu enerji gün içinde elektrik tüketimini azaltmaya yaradığı gibi çoğunlukla anlık olarak ölçülemez ve daire sayacı yoluyla şebekeye kaçak enerji olarak iletilebilir. Buradaki muhtemel sakıncalar: Dairenizden gün içinde şebekeye kaçak olarak gidecek enerji sayacınız tarafından tüketim olarak ölçülebilir. Ayrıca elektrik sisteminiz dışarıdan belirsiz bir enerji girişine uygun planlanmadığı için ısınmalar ve yangın riskine açık olmaktadır.

 

Balkon güneş enerjisi sistemi bir apartman dairesine yeter mi?


Balkon güneş enerjisi sistemi bir apartman dairesine yetecek enerjiyi karşılamaz. Ancak bir oda, çatı arası ya da bir bölüme yetecek enerjiyi üretebilir. Ya da apartman dairesinde tüketilen enerjinin bir bölümünü karşılayarak tasarruf ve yeşil destek sağlamak için kullanılır.

 

Hali hazırda evlere kurulan güneş enerjisi sistemlerinde ana yöntem çatıya güneş paneli kurmaktır. Bu şekilde bir evin tüm enerji ihtiyacını sağlayacak sistem sağlanmış olur.

 

Evime profesyonel bir güneş enerjisi çatı sistemi kurdurmak için ne yapmalıyım?


SolarKonsept birinci sınıf güneş panelleri ve sistem kurulumlarıyla anahtar teslim hizmet vermektedir. Ücretsiz danışmanlık almak için elektrik mühendislerimize 0532 548 68 46 no’lu telefondan ulaşabilirsiniz. Müstakil evlerde kurulum hakkında ayrıntılı bilgi almak için Bir eve yetecek güneş paneli fiyatı ne kadar 2024? sayfasını inceleyebilirsiniz.


Çatıda güneş panelleri
SolarKonsept güneş enerjisi sistemleri


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page